06-13 69 65 21 e.brinkman@voel-bewust.nl

Vijf natuurgerichte principes

Klik op de onderstaande balken voor meer info!

Energie

Ons lichaam, denken, voelen, ziel, alles is energie. Zo ook alles om ons heen. Energie is beweeglijk, veranderlijk en wordt beïnvloed door andere energieën. Als de beweging van energie bepaald wordt door afscheiding en angsten, noemen we dat negatief. Deze energie heeft de neiging te blokkeren. Als het beïnvloed wordt door heelheid en liefde noemen we dat positief, deze energie blijft gemakkelijk stromen. Zolang we vanuit dualiteit blijven denken, zijn er spanningsvelden en zijn we geneigd waarde te hechten aan het een of het ander. Op het moment dat de dualiteit oplost ervaren we een heelheid. Deze is niet af te dwingen. Zolang we leven in de dualiteit is het van belang dat energie stroomt. Het is belangrijk om ons bewust te worden van de energiestromen in het lichaam. In de therapeutische consulten bij praktijk Voel-Bewust kunnen we die dan ook gaan waarnemen/voelen waar die geblokkeerd zijn. Als die blokkades in het lichaam verdwijnen, kunnen we de enorme hoeveelheid energie die we daaronder tot onze beschikking blijken te hebben ontdekken.

Prikkeloverdracht

Energie stroomt in ons hele lichaam en dit gebeurd in allerlei lagen en weefsels in ons lichaam. Het zenuwstelsel is hierin een bekend communicatiesysteem van het lichaam. Een ontspannen en alerte aandacht is een goed milieu voor een optimale prikkeloverdracht. Dit is van groot belang voor een optimaal functioneren van je totale systeem (ziel, denken, emotie, lichaam) en van belang voor een goede gezondheid.

Holistic Pulsing en Voetreflexzonemassage nodigen een cliënt uit om te ontspannen en tot rust te komen. Het zijn behandelingen bij praktijk voel-bewust die invloed hebben op het lichaam via het zenuwstelsel en de uiteinden van energiebanen. Beide therapeutische behandelingen bevorderen rust en herstel op het zenuwstelsel.

he module Advanced settings.

Drainage

In onze samenleving worden we dagelijks overspoeld door grote hoeveelheden informatie, letterlijk flitsen die ons leven, ons lichaam binnendringen. Dit is vaak meer dan ons lichaamssysteem kan verdragen; wij noemen dit stress en dit is een vorm van toxische belasting. In het belang van ons geestelijk en lichamelijk welzijn is het zaak om een bewustzijn te ontwikkelen van wie ben ik en wat komt er op me af. Daarnaast is het goed opgeslagen spanning en vervuiling uit het systeem af te voeren. Door middel van therapeutische massage kan de afvoer van afvalstoffen en de vochthuishouding beïnvloed worden. Therapeutische massage bij praktijk voel-bewust heeft ook invloed op onder andere, stofwisseling, inwendige organen en de regelsystemen.ettings.

Voeding

Je bent niet alleen wat je eet qua energie die we tot ons nemen via voeding. Minstens zo belangrijk is onze geestelijke voeding. Hoe voeden we onszelf met bezigheden, contacten, gedachten, etc.? Wat zijn de dingen waar we energie van krijgen, die ons goed doen?Overlevingsstrategieën en negatieve overtuigingen hebben grote belastende invloed op ons voedingspatroon. Bewustwording hierover is van groot belang. Zorg dragen voor een goede opbouw van je voedingssysteem helpt je de vele prikkels beter te kunnen verwerken. Bij praktijk Voel-Bewust wordt er aandacht besteed aan voeding en aan de stoffen die je wel of juist niet tot je neemt en die je wel of geen energie geven of je “ziek” kunnen maken.

Psyche en het (on)bewust ziekmakende gedragspatroon

Het accepteren en verwerken van klacht of probleem is essentieel. Ziet de cliënt dit in, komt hij vanzelf voor de keuze te staan het probleem (opnieuw) af te wijzen of te accepteren. Wordt er gekozen voor acceptatie dan is de zin van  „integratie” en verantwoordelijkheid voor de eigen heelwording een feit. Het accepteren van de klacht of probleem kan belangrijk zijn omdat het delen zijn van jezelf, ze behoren gewoon deel van je uit te maken. Bovendien heb je, als gevolg van het (onbewuste) onderdrukken heel wat levensgebieden buitengesloten, dat zij ontoegankelijk zijn geworden voor geluk, vernieuwing, effectiviteit en een vruchtbare relatie met je omgeving. Het buiten houden kan een groot deel van je dagelijkse energie kosten. Een belangrijk deel van je stress, vermoeidheid en burn-out is er op terug te voeren, in praktijk Voel-bewust geven we alle ruimte en tijd voor deze delen. Ook kan er, zonder dat jij jou bewust opent voor je onderdrukte delen, geen innerlijke groei zijn. Wanneer we dat beseffen  maken we ruimte voor het pad naar genezing. We begrijpen dat alles met elkaar in verbinding staat en dat ons welzijn afhangt van bewustwording. settings.

Voel-Bewust
Stuyvenburchstraat 155
6961CV EERBEEK
e.brinkman@voel-bewust.nl
Tel: 06-13 69 65 21

× Wat is jouw hulpvraag?