06-13 69 65 21 e.brinkman@voel-bewust.nl

MASSAGES

Klassieke Massage

Een klassieke therapeutische massage ontspant, geeft een betere doorbloeding en richt zich op plaatselijke symptomen van o.a. de huid, spieren, bindweefsel, gewrichten en lymfestelsel. Deze  is geschikt voor mensen die spierklachten of lichamelijke klachten hebben.

Je neemt waar hoe het met je lichaam is gesteld en door de behandeling kan er ruimte komen voor een bewuste beleving daarvan en/of een diepe ontspanning

Energetische Massage

Een Energetische therapeutische massage kan o.a. ondersteuning bieden bij mensen die:

  • Stress of  spanning in hun lichaam ervaren.
  • In het hoofd zitten en veel denken.
  • Weinig of geen energie hebben om wat te ondernemen.

Tijdens deze behandeling ligt de intentie op het bewust worden van de energiestroom in het lichaam. Evenwicht is de essentie van gezond leven. Toch gebeurt het regelmatig dat de mens uit evenwicht raakt waardoor de energiebeweging onderbroken is. Op deze manier kan men bewust ervaren hoe het met de energie is op dat moment.

De Psoas

Als jouw bewegingsapparaat niet soepel beweegt of je zelfs pijn ervaart heeft dat zijn weerslag op je emoties. Het is een continue uitwisseling tussen lichaam, emoties en je werkelijke zijn.
Een spier die hierin heel belangrijk is en waar je eigenlijk weinig over hoort is de psoas.

Mijn wat? Je psoas!

Waar denk je aan bij psoas? Misschien een enge ziekte of een huidaandoening? Of wist jij dat de psoas een spier in je lichaam is die bijvoorbeeld vaak lage rugpijn veroorzaakt? De psoas wordt dan ook wel onze stress spier of ook wel de ‘spier van de ziel’ genoemd. Een bijzondere bijnaam, omdat de psoas een diepliggende spier is in het lichaam en die spanningen opslaat van schrikreacties of van traumatische ervaringen die niet of onvoldoende verwerkt zijn.

Psoas en massage

Je zou dus ook kunnen zeggen dat de psoas een soort boodschapper is die veel kan vertellen over de toestand van jouw lichaam. Als je meer wilt weten over deze spier over hoe, waar en wat de functie is dan nodig ik jou uit om hieronder op 1 van de buttons te klikken

Lees verder.

Holistic Pulsing Massage

Een Holistic Pulsing behandeling kan o.a. mensen ondersteunen die moeite hebben om zich te ontspannen.

Holistic Pulsing is voor mij een respectvolle behandelwijze waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Door het pulsen van het lichaam in een speciaal op de persoon afgestemd ritme, wordt vanaf het eerste moment het hele lichaam in een stromende, golvende beweging gebracht. Vanuit deze beweging kan de cliënt zich steeds meer bewust worden van zijn eigen lichaam.

Voetreflexzone

De voetreflexologie werkt vanuit het principe dat op de voeten zich het hele lichaam weerspiegelt. Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen, lichaamsfuncties en organen. Door het behandelen van de voeten en dus de reflexzones kan men de spanning of ontspanning in lichaamsdelen ervaren. De behandeling zet aan tot een verbeterde circulatie in het gehele lichaam, hetgeen een gunstig effect heeft op aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.

Dorn Methodiek

Veel klachten en problemen kunnen voortkomen uit een probleem in de rug. Denk hierbij bijvoorbeeld aan maagklachten, bedplassen, hoofdpijn, nek- en schouderpijn, onderrugpijn en uitstralende pijn in armen en benen. Het zijn meestal klachten waarbij men niet direct een link legt met een verschoven rugwervel. Een verschoven rugwervel kan veel klachten veroorzaken. Bijna iedereen heeft beenlengteverschil en dit kan leiden tot een scheef bekken, waardoor de wervelkolom niet optimaal meer kan functioneren en er allerlei pijnklachten in het lichaam kunnen ontstaan.

De Dorn-methode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. De basis van Dorn-therapie is correctie van het beenlengteverschil. Gewrichten en wervels worden met deze therapie zacht gecorrigeerd waarbij met name het zelfherstellend vermogen van de de tussenwervelschijven wordt gestimuleerd. De Dorn behandeling wordt meestal afgesloten met een Breuss-massage. Deze methode is een goede aanvulling op de massagetherapie in mijn praktijk en biedt uitkomst bij onder andere hernia- en ischiasklachten.

Voel-Bewust
Stuyvenburchstraat 155
6961CV EERBEEK
e.brinkman@voel-bewust.nl
Tel: 06-13 69 65 21

Over Mijzelf

Mijn naam is Erik Brinkman, geboren in 1972 en opgegroeid in Eerbeek. Na 20 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt in verschillende functies, heb ik ervoor gekozen om mijn eigen praktijk te beginnen

Holistische massage

Een holistische massage zet ook het zelfhelende vermogen van je lichaam in werking. Je lichaam en geest komen meer in balans waardoor je minder klachten ervaart. Je gaat weer beter in je vel zitten.

Consulten

De consulten zijn gericht op bewustwording, welke tot inzicht en uiteindelijk heling kan leiden op alle aspecten in jouw op fysiek, psychisch, emotioneel, sociaal en/of spiritueel niveau.

× Wat is jouw hulpvraag?